Мъжка вратовръзка

При закупуване на мъжка вратовръзка освен цветът и материята, трябва да се обърне голямо внимание и на размерът (дължината и широчината). Един добър и така казано стандартен размер, който е подходящ за повечето мъже е 8см.широка (измерва се в най-широката точка, преди заострения връх) и около 147-148см.дълга. Този размер вратовръзка е подходящ за мъже 180-185см., за по-високите господа е необходим по-дълъг размер разбира се. За да сте сигурни в размера, поискайте от продавача шивашки метър и премерете, но ако няма такъв, друг начин да измерите е този с банкнота от 100лв. широката част е почти 8см.,тъй че наложете банкнотата и вижте колко е широка вратовръзката, която сте избрали. Ако искате по-тясна, сгънете от две 20лв.банкнота и тогава ще имате 7см. По-широките вратовръзки определено от много години вече са демоде и затова не залагайте на тях, освен ако фигурата Ви не го изисква.

Да пристъпим към друга важна стъпка, а това е материята. Материята, платът е царят в модните облекла, с него се изработват всички вратовръзки, мъжки костюми и сака и не само, затова е хубаво да бъдат качествени и съответно по-скъпи, но когато плащате повече, Вие ще получите повече. Та когато говорим за мъжка вратовръзка, най-добрия избор е платът естествена коприна. Коприната е една от най-здравите тъкани в света и въпреки това, тя е мека и има много висока степен на разтегливост, благодарение на своята еластичност. мъжка вратовръзкаКопринените тъкани могат да се увиват лесно, което е ключов елемент за вратовръзката, за да се оформи с лекота и да Ви даде възможност да правите различни видове възли. А заради гладкото си покритие, тя не привлича прах и мръсотия по себе си.

Други материи вратовръзки, които можете да предпочетете са: кашмир, памук, вълна и полиестер. Въпрос на вкус и донякъде средства.

Една добре направена мъжка вратовръзка е изработена от плат, който е срязан под наклон, или по-точно казано, под ъгъл от 45 градуса. Срязването на плата под наклон означава, че той е срязан по диагонал на нишките, което позволява на вратовръзката да приеме първоначалната си форма след развързване.

И когато вече имате няколко качествени вратовръзки, не забравяйте да се грижите добре за тях. кутия за вратовръзки..закачалка за вратовръзкиНикога не ги оставяйте с възела, а грижовно ги развържете и поставете така че да висят на специална закачалка, или я навийте и приберете в кутия за вратовръзки. Ако сте я нацапали, веднага попийте нацапаното(никога не трийте отгоре)със суха кърпа, или по-сигурният начин е при първа възможност да я занесете на химическо чистене. При намачкване или леки гънки е добре да се използват уредите за гладене с пара, но не и ютия.

Не пренебрегвайте вратовръзката, винаги можете да облечете сакото или блейзърът си без вратовръзка, но визията Ви ще е много по-различна и във видът Ви ще липсва завършения елегантен стил. Дайте на нас дамите възможност, по-често да развързваме вечер Вашите вратовръзки!!! ?

С етикети блейзър,делови костюм,копринена вратовръзка,мъжка вратовръзка,мъжко сако

Share:

Leave a Comment

Your email address will not be published.

TOP

X