Перфектно облечен мъж ли сте? Опознайте етикета на обличане.

1. Полуформално / бизнес облекло Професионалното облекло е външният вид, който господата носят в много професионална среда. Това е униформата на адвокати, банкери, професори, търговци и други бизнес среди, където благоприличието и професионализмът са вплетени в културата и структурата на организацията. Като такава, първата стъпка към овладяването на този външен вид е познаването на вашата среда. Повечето фирми категорично заявяват, че дрескодът е професионално облекло, така че няма второ предположение. Когато джентълмен е облечен в професионално облекло, той съобщава, че е на път да се погрижи за сериозен бизнес. Неговият външен вид казва, че фокусът му е остър, че е интелектуално способен и той се стреми към работата, която трябва да бъде изпълнена. Има високо ниво на уважение, което идва с този външен вид.

Костюм: Синият се счита за стилен цвят, но сивото и черното са по-добри бизнес костюми.

Бяла риза: Обикновената бяла риза винаги е чудесен вариант, но можете да я подправите с текстурирани ризи или незабележими дизайни като ивици на каре.

Вратовръзки: Синьо, сиво, черно са стандартни бизнес цветове за вратовръзки. Не се чувствайте ограничени, тъй като има различни нюанси на синьо и сиво, а дизайни като полка, райета са чудесни начини да добавите повече стил.

Кърпичка за джоба: Бели, прави сгъваеми кърпички добавят свеж и класически елемент към цялостната визия.

Обувките трябва да са в същия цвят като колана ви; кафяво или черно. Отново, кафявите нюанси варират, така че все още има много разнообразие.

Чорапи: Чорапи за панталони, които съответстват на панталоните на крака на костюма. Най-сигурният залог е да останете с твърди чорапи.


Бизнес ежедневни е точно това, което се подразбира в името. Това е небрежен външен вид, създаден за професионалната среда. Само защото този външен вид е по-удобен, той все още трябва да илюстрира високо ниво на професионализъм. Традиционният бизнес небрежен външен вид е сако без костюм. Сега тя еволюира до „не се изисква костюм и вратовръзка“. Business casual е разширен дори до панталони и риза. Уверете се, че вашата версия на бизнес ежедневието е в съответствие с културата на офиса.

Мокасини: Носете със или без чорапи, ако работната култура го подкрепя.

Share:

TOP

X