10 ГОТИНИ ФАКТА ЗА ТЕНИСКИТЕ

1.За пръв път тениските могат да се асоциират с миньорите от края на 19-ти, началото на 20-ти век. Използвали ги, за да се покриват в тежките горещини. 2.Думата t-shirt за пръв път се появява в речника на Мириам-Уебстър около 1920 година.

3.Първата рекламна тениска била направена през 1939г за филма „Магьосникът от Оз“.

4.Блузите стават особено популярни в САЩ след 1951г, когато излиза филмът на Марлон Брандо Трамвай „Желание“, където той носи тениска със семпъл дизайн.

5.Памукът е преобладаващата съставка в тениските повече от 100 години. 6.Над 2 милиарда тишъртки се продават за година в целия свят.

7.Най-скъпата тениска в света е била продадена на търг в САЩ за невероятните 1.275.000 долара. Тя е принадлежала на известен канадски хокеист, играл през 70-те.

8.Световният рекорд за най-много тишъртки, носени от един човек едновременно е удивителните 183 броя.

9.Първата размяна на тениски между футболисти в края на мача е била през 1931г в мач между отборите на Англия и Франция.

10.Екип от учени заявяват, че са стигнали до невероятно изобретение. Успели са да създадат първата в света бронирана тениска! Съумели да постигнат това, благодарение на миксирането на обикновен памук с химичния елемент бор. По тяхно становище, тази блуза може преспокойно да спре куршум!

Share:

Leave a Comment

Your email address will not be published.

TOP

X